Bebeğinizle Uçak Yolculuğu Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
11:03Bebekle seyahat bebek sizin değilse de zor, bebek sizinse de:) Yanına sırf bebekli bir kişi oturdu diye asılan suratlar görmüştüm, şimdi daha iyi anlıyorum. Bu sebeple; bir kaç değişiklik ve bir kaç destekle, bu durumu en az hasar ve asık suratla atlatmak mümkün.
- Bilet alma kısmından başlayacak olursak; önce bebeğinizin keyifli olduğu gün saatlerini düşünmek ve buna göre bilet almak yapılacak en akıllıca şeylerden bir tanesi. Özellikle akşam uçuşlarında (kısa uçuşlarda) yeni doğan harici uyku saatine denk getirmek büyük risk. (Yeni doğan harici dememin sebebi ilk 3 ay bebekler genellikle tüm uçuş süresince uyuyorlar, asıl olay farkındalık artıp etrafa bakınmalar başladıktan sonra oluyor :):))
- Hava alanları genel olarak sıcaklıkları yüksek yerler o yüzden girdikten sonra bebeğinizin üzerini soymanız ve terlememesini sağlamanız lazım, sadece bir müslin ile geçişlerdeki hava akımlarından koruyabilirsiniz.
- Hava alanına geldiğinizde, kangurunuz varsa mutlaka kangurunuzu yanınıza alın ve bebek arabanızı alacaksanız check-in sırasında bagaja verin. Eğer kangurunuz yoksa; bebek arabanızı uçağa kadar götürün, hem bebeğinizi tüm hava alanında kucağınızda taşımanız gerekmez hem de fazla bagajlarınızı arabaya koyabilirsiniz.
- Uçağa binmeden önce; bebeğin altını kontrol etmek, biraz da olsa karnını doyurmak (tam değil çünkü uçakta biraz aç olmasına ihtiyacımız olacak), ve onu yükseltecek aktiviteler yaptırmamak iyi bir başlangıç olacaktır. %90 oranında uçağa ilk alınacak daha sonra da en son çıkacak kişilerden olacaksınız, ancak dilerseniz en son binip biraz daha uçak içerisinde geçen vakti düşürebilirsiniz. Bebek arabaları genelde geç geldiği için uçak içerisinde ortalığı toparlamak için vaktiniz kalacak, o yüzden iniş için acele etmenize gerek yok.
- Kalkış ve iniş (özellikle iniş) esnasında bebeğinizi emzirin, emzik kullanıyorsanız emzik verin ya da biberonla besleyin, su içirin. Çünkü emme aktivitesi hem basınç farkıyla oluşan kulakların tıkanmasını engeller hem de ağlama krizlerinin önüne geçer.
- Bebeğiniz eğer katı gıdaya geçtiyse; yol boyunca onu oyalayacak yeme süresi uzun atıştırmalıklar bulundurun: bebek krakeri, kuru meyve, tek havuç, elma, bebek bisküvisi vb.
- Ya favori oyuncağını ya da çok uzun zamandır oynamadığı bir oyuncağını yanınıza alın. Çok huzursuzlandığını hissederseniz; koridor müsait olduğunda, bebeğinizle bir tur atıp onu sakinleştirin. Ayrıca uçağın içindeki sesten sesiniz çok duyulmayacaktır, bu yüzden rahat rahat kulağına şarkı söyleyebilirsiniz :)
- Okul öncesi dönem için post it gibi yapıştırılıp çıkartılabilen stickerlar çok hayat kurtarıcı oluyor, ayrıca yaşına uygun boyama, labirent çözmece, fark bulmaca gibi oyunlar gayet oyalayıcı oluyorlar.
0 yorum