Kaş Gezi Rehberi: Keşke Tası Tarağı Toplayıp Taşınsak

22:57

Kaş'a ilk defa gitmemize karşın herkes gibi ilk andan itibaren 'Nasıl buraya taşınırız?' hayalleri kurmaya başladık. Mayıs ortasında gitmemiz sebebiyle, sezonun yeni açılması ile birlikte Kaş çok sakin ve huzurluydu. 

Kaş'ta yaşayanlardan öğrendiğimiz kadarıyla da Mayıs ve Eylül ayları en keyifli zamanları oluyormuş. Bebekle/çocukla tatil için de çok uygun bir yer Kaş; örneğin sadece Kaş içerisinde kalırsanız arabanızı park ettikten sonra her yer genel olarak yürüme mesafesinde.

Bebekle Tatil İçin Öneriler Yazısı İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.


Bonus: Semt pazarı seviciler olarak not düşeyim; Kaş'ın pazarı Cuma günleri kuruluyor. 

KAŞ'TA NEREDE KALINIR?

8 Pansiyon

Bu yazıyı çok uzatıp 8 Pansiyon övgü yazısı da yapabilirim ama yapmıyorum çünkü zaten gitmek isteyenler için bu yaz için neredeyse tüm rezervasyonları dolu :( Can ve Ege'nin iyi ki plaza hayatından vazgeçmişler dediğim girişim ürünü '8 Pansiyon', antika ve eski yaşanmışlık hayranı olarak müzede hissettiğim, ve içinde bir sanat sergisi denilecek kadar eser barındıran, her köşesine emek harcanmış bir yer. 



Belki de her büyük şehir çalışan insanının hayalini gerçekleştirdikleri için biraz kıskanmış da olabilirim. Kahvaltılarını çok sevdik, konumuna bayıldık (kral mezarına 30mt.) teraslarının manzarasına bittik, ama Metin'in Sangria'sını içemedik bir daha ki sefere artık :) 

8 Pansiyon'da kalamayanlar için; biz kalmadık ama diğer kalabileceğiniz alternatif yerler; Paydos Pansiyon, Upper House Hotel, Aphrodite Pansiyon.


KAŞ'TA NEREDE YENİR?

Zaika Ocakbaşı



Şimdiden uyaralım, eğer rezervasyonunuz yoksa kendinizi riske atıyorsunuz demektir. Çaldığı müziklere mest olduğumuz, limon ağaçlarının içinde yemek yerken huzur dolduğumuz yer oldu kendisi. Yemekten önce gelen 3lü yereyağı tabağı (kuru domatestli, zeytinli ve biberiyeli) ise harika.

Önerilerimiz; mezelerden; Al Yazmalı ve Mütebbel, kebaplardan; Çıtır Beyti,  Zaikas ya da Şaşlık Kebabı.

L'apero Kaş

Sanırım tatilimiz sırasında ailecek başbaşa en keyif alarak vakit geçirdiğimiz yemeğimiz oldu, belki güzel şaraptandır bilemiyoruz :) Eğer siz de uzun kaldığınız tatilinizde deniz ürünlerinden biraz sıkıldıysanız ve kendinizi yurt dışında gibi hissetmek istiyorsanız, kendinizi gerçek bir Fransız şefi de olan Fransız mutfağının içinde bulabilirsiniz.



Mekan; Uzun çarşıyı yukarı doğru çıkınca, kral mezarını geçin biraz daha tırmandığınızda tam karşınıza çıkacak :)

Önerilerimiz; Fransız Usulü Biftek, Salyangoz Soslu Mantar (ef-sa-ne, merak etmeyin içinde salyangoz yok :) ), Yabancı Peynir Tabağı, Tabii ki de Sufle :) ve zengin menüsünden güzel bir şarap. 

Smiley's

İsmail'in Yeri olsaydı havalı olmazdı diye düşünülüp sanırım Smiley's konulmuş. Ya da ben uydurdum bilemem. Ama deniz ürünü olan her şeyi mi güzel olur , içimizde bazı mezeleri denemediğimizden uhde kaldığı için iki akşam gitmiş olabiliriz :) 

Önerilerimiz; Kalamar, Karides, Lakerda, ve mezelerle gelen yeşil zeytini. 

Bi Lokma

Kaş'ın köklü işletmelerinden birisi Bi Lokma. Anne böreği ve ev mantısı öğlen yemeğiniz için harika bir alternatif olabilir. Ayrıca patatesleri öyle donmuş hazır değil tam bir anne patatesi.


Gidemeyip içimizde kalanlar; Dudu Mutfak, Nereid Meyhanesi, Homburger. (Bir dahaki sefere)


KAŞ'TA NEREDE DENİZE GİRİLİR?

Kaputaş Plajı


Kaş'a doğru yol alırken, Kalkan civarında manzaraya doydum sandığınız bir anda karşınıza çıkan, fotoğraflarda inanılmaz görünürken gerçeği bunun kat be katı olan Kaputaş Plajı! Kaş'a 20 km olan bu plaj sanırım Türkiye'nin en güzel plajları sıralamasında çok rahat ilk üçe girer. Zaman zaman inanılmaz dalga olabiliyormuş biz gittiğimizde genel olarak sakindi. 

Bebekli aileleri önceden uyarayım kangurunuz yoksa 180 civarı basamağı inip çıkmak hiç de kolay olmayacaktır. Ayrıca sezonda araba park yeri sıkıntısı olduğu için dolmuş ya da taksi kullanmak çok daha akıllıca bir seçim.

Büyük Çakıl

Bir kaç tesis alternatifinizin olduğu, şezlong ve şemsiyeye para vermediğiniz, denizi dingin ama biraz soğuk ve adından da anlaşılacağı üzere güzel güzel çakılların olduğu temiz bir koy kendisi. Çok sevdik tabii ki. 


Hidayet Koyu

En favori denize girme yerimiz Hidayet Koyu'ndaki Blanca Beach oldu. Bebekli & Çocuklu aileler için de inanılmaz temiz, güzel menüye sahip ve Çeşme gibi yerler ile karşılaştırıldığında uygun fiyatlı. Bizim gittiğimiz mevsimde çok sakindi, tabii ki de sezonda çok daha yoğun olacaktır bunu düşünerek gitmenizde fayda var. O zaman bizim de başımız kaldırmayabilir :) 



KAŞ'A GİTMİŞKEN YAKINDAKİ BAŞKA NERELERE GİDİLİR?

Patara Antik Kenti ve Patara Plajı

Zamanında Likya'ya başkentlik bile yapmış Patara Antik Kenti'nin kalıntıları arasında yürürken zafer takından oldukça etkileniyorsunuz. 

Kilometrelerce uzayan plajı, kum tepeleri ve antik kentiyle ünlü Patara, Kaş'a 42 km uzaklıkta. Patara Plajı Caretta Caretta'ların yumurta bıraktığı nadir sahillerden birisi. Bizce bebekle kum plajları biraz zor oluyor o yüzden bizim için çok rahat olmadı.



Saklı Kent Kanyonu

Patara'ya kadar gitmişken Saklı Kent Kanyonu'nu da görebilirsiniz. 18 km'lik derinliği ile Türkiye'nin en uzun kanyonu. Yalnız buraya hazırlıklı olarak gitmenizde fayda var, yürüyüş parkuru profesyonel ekipman isteyecek kadar zorlu. Biz günlük kıyafetlerimizle belli bir yere kadar gidebildik ama yine de gittiğimize değdi harika bir atmosferi var. 


Myra Antik Kenti (Demre)

Myra Antik Kenti, Likya'nın en ünlü şehirlerinden birisi olması dışında, Aziz Nikolas'ın piskoposluk yapması ile de ünlüdür. Tarihi tiyatro ve kral mezarlarını görmek çok güzeldi. 




You Might Also Like

0 yorum

Blogger tarafından desteklenmektedir.