Çocukların Gelişim Süreçlerine Uygun 15 Hediye Önerisi

12:03

Hediye alırken çocukların gelişim süreçlerine uygun hediyeler seçmek çok önemli bu yüzden işinizi biraz da olsa kolaylaştıracak belli yaş gruplarına uygun olan 15 hediye önerisini yazmak istedim.

0-6 Ay Arası Bebekler İçin;
  • Bebekler ilk 6 ay boyunca görsel olarak öncelikle siyah beyaz sonra ise kırmızı, gri ve sarı renklere duyarlı olurlar. Gün içerisinde uyanık kaldığı saatler içerisinde eğitici kartlarla sohbet etmek bazen sadece izlemesine izin vermek verimli aktivite saatlerini doldurmasına da destek olur. Ben Q Bebek kartlarını kullandığım için onu ekledim.

  • Sophie Diş Kaşıyıcı Zürafa'yı annelerden seveni de sevmeyini de var ancak benim gördüğüm bebeklerin hepsi buna hayran oluyor. Doku olarak bebek damağına çok uygun olması ve doğal kauçuktan oluşu en önemli özelliği. Ayrıca 3 ay itibariyle yaklaşık 1 sene kadar dişlerini kaşımak için daha sonrasında ise oyuncakları arasında kullanacağı bir hediye olacak. 
6 Ay Üzeri Bebekler İçin;
  • Artık duyu süreçlerinin anlamlanması ve konuşma gelişimi için önemli aylar olduğu için Dokun Hisset kartlarını alabilirsiniz bunun için ABC Bebek İlk Sözcüklerim kartları çok harika. 


  • 6 ay itibari ile bebeğin emekleme ve yürümeye hazırlık süreci de hızlanacağı için bol bol yerde vakit geçirecektir, bu sebeple bir yer süngeri/halısı işinizi çok görecektir. Bunlardan 2 tane alınması çok daha kullanışlı olacaktır. Bunun etrafına ise çit almak hayat kurtarıcı olabilir özellikle emeklemeden sonra. Alırken antialerjik ve antibakteriyel olmasına lütfen çok dikkat edin!
  • Bu aylarda işitsel süreçlerin desteklenmesi de çok önemli her türlü sesli oyuncak, basınca öten müzik aleti, şıngırtılı çıngıraklar :)
  • Ek gıdaya geçiş ile birlikte mama sandalyesinin masa kısmına tutturulan oyuncaklar harika hediye seçenekleri olabilir. 


18-24 Ay İtibariyle;

  • El göz koordinasyonu için daha da basit olan versiyonlarından başlayıp büyüdükçe oyuncağı daha komplike olanlarla değiştirebilirsiniz.
  • Hangimiz sevmezdik ki çadırları? Çadırlar özellikle çoklu uyaran fazlalıklarında sakinleşmek ve hayata bir mola vermek adına çok önemliler. Bu sebeple 18 ay itibariyle oyun kuran çocuklarda çadır kullanımını düşünebilirsiniz.


  • Parmak kuklaları çocukların duygu gelişimi, olay örüntüsü oluşturma becerisi açısından çok önemli oyunlar.  Öncelikle sizde görüp keyif alan çocuk, daha ilerleyen yaşlarında onlar ile oyun kurma ve zaman zaman duygularını aktarma şansı bulacaktır.

3 Yaş ve Üzeri İçin;

  • Tangramlar görsel kopyalama sürecini desteklemek için çok önemli oyunlar kolaydan basite şekiller ile oynanabildiği için 3 yaş itibari ile kullanabilir ama şekilleri yaşına göre seçme konusunda dikkatli olmalısınız.


4 Yaş ve Üzeri İçin;
  • Özellikle sıra bekleme, el göz koordinasyonu, problem çözme becerisi alanlarını desteklemek için "Geveze Sincap" kutu oyunu harika bir hediye.


5 Yaş ve Üzeri İçin;
  • Duygu anlamlandırma ve duygularını tanımlama konularını desteklemek için Duygu Ormanı kutu oyununu tavsiye ediyorum.


6 Yaş ve Üzeri İçin;
  • Ayna oyunu görsel dikkat ve kopyalamanın yapılandırılması ayrıca problem çözme yeteneğinin sağlanmasını destekleyen bir oyun. 

  • Scrabble Junior çocukların okuma yazma süreçlerini desteklemek için ve ses farkındalığını artırıp, kelime dağarcığının genişlemesini sağlayacaktır. Oyun için çocuğun okuma yazma biliyor olması önemli. 


8 Yaş ve Üzeri İçin;
  • Duygu tanıma ve soyut düşünme süreçlerini desteklemek için Dixit oyunu muhteşem her ne kadar 8 yaş üzeri denilse de yetişkinlerin de baya keyif alacağı bir oyun. 




Daha detaylı 0-6 Ay Arası Aktivite ve Oyuncak önerileri için: YAZIM BURADA


You Might Also Like

0 yorum

Blogger tarafından desteklenmektedir.