0-6 Ay Arası Bebekler İçin Aktiviteler ve Oyuncaklar

14:36

Doğumdan itibaren hatta anne karnında bile bebeklerin öğrenme süreçleri çok hızlı ilerler. İlk olarak hem görüş mesafeleri kısıtlı ve bulanık hem de odak noktaları kendileri olduğu için daha dar alandaki nesne ve desenlerle ilgilenirler. 

En başta bakarak, sonra dokunarak daha sonra ise ağızlarına götürerek anlamaya çalışırlar. Bebeğinizin öğrenme süreçlerini desteklemek için sizin de ilk 6 ayda yapabilecekleriniz; 



🍎Özellikle 1. Ay itibariyle geometrik şekiller, insan yüzleri, basit hayvan şekilleri içeren kartlar göstermek/yatağına asmak. 

🍎Tutup sallayınca ses çıkartan çıngırak, zil tarzı oyuncaklardan yararlanabilirsiniz. Pusetine astığınız oyuncakları haftada 1 ya da 2 haftada bir değiştirebilirsiniz (dönüşümlü olarak)

🍎Farklı dokulara sahip kumaş kitaplar, doku havluları, uyku arkadaşları edinebilirsiniz


🍎Giyilebilir çıngıraklı çoraplardan alabilir ya da kendi çoraplarına minik ziller ekleyebilirsiniz. 

🍎Yatağının üzerine dönence asabilirsiniz ancak unutmayın bebeğiniz öğrenme sürecini hızlı tamamlayıp sıkılabilir bu sebeple dönencenin oyuncaklarını arada sırada değiştirmeyi unutmayınız
🍎Dönencenin müziklerine eşlik edebilir ya da uyuturken belli bir ninniyi alışkanlık haline getirebilirsiniz
🍎Oyun halılarından yararlanabilirsiniz özellikle de üzerinde sallanan oyuncak olanlardan.


🍎Aynaları da unutmayalım. Aynalar Montessori eğitiminde önemli yere sahip ama burada güvenlik çok çok çok önemli! Ya duvara sabit bir ayna ya da bebek oyuncaklarında olan kırılmaz aynalardan kullanabilirsiniz.
🍎Ve son olarak 4-6 hafta sonrasında uyumadığı zamanlarda yüzüstü yatırarak boyun, omuz kaslarını güçlendirmeye çalışabilirsiniz. 



6-9 Ay Arası Bebekler İçin Aktiviteler ve Oyuncaklar Yazısı İçin BURAYA
9-12 Ay Arası Bebekler İçin Aktiviteler ve Oyuncaklar Yazısı İçin BURAYA



Uzman Psikolog Esra Yatağan

You Might Also Like

0 yorum

Blogger tarafından desteklenmektedir.