Eşler Arası İletişimde 4 Altın Kural

11:38

  • “Eş” olmadan önce birey olduğunuzu unutmayın.
Her şeyden önce; bir elmanın iki yarısı olmaktan çok; acaba her birimiz bir tam elma yapabiliyor muyuz? bunu sormamız lazım. Sağlıklı bireyler olmadan, sağlıklı ilişkiler kurmamız neredeyse mümkün değil.

  • Eşinizin nefes aldığından ve aynı zamanda nefes aldığınızdan emin olun.
Herkesin “eşlerin” bile zaman zaman sınırlara ya da kendilerine ait özel zaman dilimlerine ihtiyacı olabilir. Günün belli saatlerini sadece kendinize ayırın ve eşinizin de kendine vakit ayırmasında destekleyici rolü üstlenin. Kişisel yapılan aktiviteler hem ortak aktivitelerin sınırlayıcı etkisini ortadan kaldırır hem de birbirinize anlatacak yeni olaylar ile iletişiminize yardımcı olur.


  • Eşinizin aklındakileri tahmin etmekten vazgeçin.
İnsanoğlu hala “beyin okuma” yeteneğine ve teknolojisine sahip değil. Ancak günlük hayatta zaman zaman karşımızdaki insanların aklından geçenleri onlar söylemeden tahmin etmeye çalışırız. Bu kimi zaman karşımızdaki insanı sorgulamaya, yargılamaya en uç noktada ise suçlamaya kadar gidebilir. Bu her iki taraf için de çok sancılı bir süreç olacaktır. Bu “beyin okuma” ısrarı yerine “açık iletişim”i hedeflersek her iki taraf açısından da daha sağlıklı olacaktır.

  • Eşinizle gün içerisinde flört edin.
“Ah nerede o eski günlerdeki romantik sürprizler” demeden hemen bir kaç saniye önce kendinize şu soruyu sorun: “Eskiden sevdiğim insan için neler yapıyordum, şimdi neler yapıyorum?” buna verdiğiniz cevaptan siz de tatmin olmadıysanız sizin de sorumluluk almanız gereken alanlar var demektir. Gün içerisinde sık sık hem iletişimsel hem de fiziksel temastan yararlanarak birbirinize karşı olan heyecan ve ilginizi yüksek tutabilirsiniz.

You Might Also Like

0 yorum

Blogger tarafından desteklenmektedir.